Cap de setmana intens

 

Com cada any, els nedadors i nedadores del Barcelona Swimmers preparem la temporada de travesses amb un Stage a les piscines de Calella, al Maresme. És un cap de setmana de concentració i de treball especialment de tècnica.

En un cap de setmana, avaluem la forma de nedar amb les indicacions tècniques de la nostra entrenadora, Anna Espejo, qui ens ajuda a prendre consciència de com estem aplicant la tècnica per després corregir elements que ens ajuden a ser més eficients i efectius a l’aigua.

Enguany, els entrenaments s’han dut a terme a les piscines de 50 metres de Calella. Hem intensificat exercicis per mecanitzar el ‘rolido’, posició del cap i millorar, doncs, l’efecte final de la nostra braçada.

És un cap de setmana intens, on la natació i les ganes de millorar són el nostre repte, però nosaltres també sabem com edulcorar aquesta sortida i és fent convivència entre amics i família.

Ara toca posar en pràctica tot l’après per afrontar els reptes de la temporada!!

Aquí teniu una crònica de com ha estat.

 

Cap a Calella

Divendres tarda, quedo amb dos swimmers al punt de trobada de tantes altres aventures natatòries i enfilem cap a Calella. El stage ha començat! Moltes ganes d’entrenar i millorar la tècnica, de gaudir i riure molt, i una miqueta d’inquietud per si no ens donen les forces per tot el cap de setmana. Arribem a l’hotel i ens anem trobant, sembla que hi ha hagut canvis en el programa inicial, però res pot amb la motivació i l’energia d’aquest equip. Ens adaptem al nou pla amb la flexibilitat dels ioguis. Be water, my friend.

Sopem i sortim a cercar del bar que ens ha acollit altres nits d’stage a Calella. És tancat, així que toca explorar nous territoris. Es pot nedar i es pot prendre una cervesa, i nosaltres som especialistes en fer-ho tot.

Primera sessió, la piscina descoberta sedueix

Dissabte al matí algunes companyes surten a córrer o a caminar pel passeig marítim de Calella. A les 11h, primer entrenament a l’aigua. Fa un dia espectacular i la piscina descoberta del Crol Centre sedueix. Impressiona una mica per la llargada a les que solem nedar en 25m, però nedar a l’aire lliure ho fa tot més fàcil. Un escalfament d’aquests als que ens està acostumant l’Anna i ens capbussem a l’aigua. El treball de l’stage és tècnic, així que fem exercicis per concentrar-nos en el recorregut de la braçada: l’entrada de la mà a l’aigua, el recorregut subaquàtic, el final de la braçada per què no sigui abans d’hora. Després, treballem la rotació de l’eix corporal: un exercici, amb una pala al cap, es converteix en l’estrella del stage.

 

Dinem, descansem i seguim. Per aquest cap de setmana s’han programat sessions individualitzades on, amb diferents videos, l’Anna analitza com neda cadascuna de nosaltres. Ens serveix moltíssim, sembla que dins l’aigua la propiocepció no ens acaba de funcionar i veiem errors que pensàvem que no fèiem. Braçades estranyes, mans que giren on no toca, colzes que surten abans d’hora… Revisem algunes coses i mirem de corregir-les en sec amb l’ajuda de les gomes. Quan a la tarda fem cap a l’aigua, les correccions que m’ha assenyalat em vénen a la ment, totes alhora, i al principi em bloquegen una mica. L’Anna, des de fora, em diu que estiri la braçada dins l’aigua i no fora; miro de concentrar-me només en això i sembla que, poc a poc, tot flueix més.

La nit es jove

La segona nit segueix les passes de la primera. Trobem un racó on prendre alguna cosa i celebrar el que hem après, el que ens queda per aprendre i la companyia. Estem contentes de nedar, però més ho estem de fer-ho amb aquestes companyes de braçades! Així que riem, riem molt, i unes abans i d’altres després, anem a dormir. Demà queda encara un altre entrenament.

 

Última sessió, objectiu ser més eficients

Matí esplèndid, i la piscina ja no sembla tan llarga. Ens hem acostumat ràpid al luxe de nedar-hi. Més exercicis, i recuperem el de la pala al cap amb un de més difícil encara, com al circ. L’Anna s’ha encaparrat en que millorem la braçada i la rotació, i potser ho aconseguirà i tot! La veritat és que ens apliquem i sembla que totes hem estat molt concentrades en posar en pràctica el que ens ha anat dient aquests dos dies, procurant fer-nos més estretes i més llargues dins l’aigua, més hidrodinàmiques i eficients en la braçada.

S’acaba l’stage i ja apareixen idees pel proper. Arriba el moment d’agrair la feina feta a la Junta; a totes les sòcies, que col·laboren amb idees i esforços a que el Club tiri endavant; i, amb especial menció, a l’Anna per la seva implicació i compromís. Abraçades, somriures i moltes ganes de retrobar-nos. Dimarts ens veiem a l’aigua!